Водач на лек автомобил е задържан с полицейска мярка за шофиране под въздействието на наркотично вещество.

На 30.05.2022 г. около 10,45 ч на ул. „Скопие“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Мерцедес Ц 20“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 47-годишен правоспособен водач от същия град.

В хода й по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че същият е управлявал моторното превозно средство след употреба на наркотичното вещество кокаин.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище за срок до 24 ч.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 30.05.2022 г. около 16,45 ч на път II-74/В. Преслав-Търговище-Дралфа/, км 16+500 в община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Форд Транзит“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 69-годишен правоспособен водач от гр. Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че  той е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,42 промила.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

На 31.05.2022 г. в 04,40 ч на кръстовището на ул. „Панайот Волов“ и ул. „Христо Ботев“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Транспортер“ с търговищка регистрация – собственост на жена от гр. Попово и управляван от 50-годишен правоспособен водач от с. Медовина, община Попово.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер,“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,95 промила.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово .

По случаите са започнати бързи полицейски производства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име