Назначената експертиза по повод смъртта на майка и син в дома им е изготвена. Както е известно, делото беше образувано, след като на 9 октомври тази година в апартамент в кв. „Запад“ в Търговище бяха намерени починали 51-годишната Росица и 28-годишният й син Стилиян.

В заключението на експертизата се казва, че няма никакво съмнение за причината за смъртта на майката и сина. Това е остро въглеокисно отравяне с високи стойности. Първите признаци на отравяне при дишане на богат на въглероден окис въздух засягат сърдечно-съдовата и централната нервна система.Те са най-чувствителни към хипоксия и водят до объркване, сънливост и замаяност. За това с право въглеродният окис се нарича тих убиец.

Още при първоначалния оглед на местопроизшествието в дома на загиналите не бяха открити видими следи от насилие. Пострадалите приготвяли зимнина на газов котлон при плътно затворени прозорци и врати.

Предстои да бъде назначена и пожаротехническа експертиза за установяване механизма за отделянето и натрупването на въглероден окис при горенето в затворено помещение, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име