Днес, 27.07.2020 г., евродепутатът Андрей Новаков проведе работна среща с представители на транспортния сектор от област Търговище. Посещението на г-н Новаков бе по инициатива на областния управител на област Търговище Митко Стайков.

При висока диалогичност премина разговорът между евродепутата Андрей Новаков и собственици на фирми за международен транспорт, със седалище в област Търговище. Основните дискусии бяха по повод на новоприетите мерки в пакета „Мобилност“ и възникващи проблеми в сектора, свързани с новите правила, разписани в него. Липсата на професионални шофьори и нови желаещи да обслужват международните курсове, както и отливът от страна на сега работещи водачи също бе сред най-обсъжданите теми.

Представителите на сектора споделиха притеснения и във връзка със сериозните забавяния при преминаване на граничните контролно-пропусквателни пунктове.

Условията, които са опоменати в пакета „Мобилност“ са крайно ангажиращи и ще повлияят негативно на бранша в Търговищко, категорични са превозвачите. По техни думи новоприетите мерки ще се отразят дори пагубно за част от фирмите.

Андрей Новаков заяви, че проблемът е широко дискутиран сред всички български евродепутати. „Няма да се откажа. Ще направя всичко необходимо, за да защитя Вашите права. Ще сезираме висшестоящи инстанции, за да бъдат премахнати част от планираните в пакета „Мобилност“ мерки, за които се знае, че ощетяват сектора в България“ – заяви пред присъстващите г-н Новаков.

Очаква се новоприетите мерки от пакета „Мобилност“ да бъдат публикувани в официалния вестник на Европейския съюз на 31.07.2020 г. Промените засягат превозвачески фирми от България и още десет европейски държави.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име