Благотворителна фотоизложба „Снимките говорят“ на 17-годишния  ученик от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ Муса Пашов бе открита в родния му град – Лозница. Експозицията съдържа 32 фотографии, като освен чрез образ, всеки от заснетите модели е представен и с кратко, въздействащо послание.  

Идеята на младия фотограф е да събере средства в помощ на своята съгражданка Хавизе  – майка на три деца, претърпяла изключително голям брой тежки операции.

„Реших да направя изложбата изцяло с благотворителна кауза, защото в днешно време на първо място трябва да бъдем добри“ – казва Муса и пояснява, че младата жена, на която иска да помогне е с вродена аномалия и към момента е претърпяла над 55 операции, като предстоят още такива. „За да продължи лечението и да запази и двете си ръце, са необходими много средства. Това е моят начин й да помогна.“.

Изложбата ще може да се види във фоайето на общинска администрация –Лозница до края на януари 2024 г. След това, със съдействието на г-жа Силвия Малинова и класния му ръководител Георги Марков, ще бъде представена и в училището в Търговище.

“Наскоро бях прочел в интернет един цитат – по-добре една снимка, отколкото хиляда думи. С това мисля, че мога да обобщя чудесното творчество на Муса. Радвам се, че е открил своя талант и заслужава нашата пълна подкрепа“, каза Марков.

За да подкрепят Муса, на откриването на изложбата му присъстваха неговите учители Силвия Малинова, Шенай Яменова, Радомира Маринова, Елица Калинска и зам.-директорът на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ Иван Иванов.

Муса Пашов е ученик в 11 клас в Първо СУ „Свети Седмочисленици“ в Търговище. С фотография се занимава от 2020 година. Има много награди от национални и международни конкурси – класира се на второ място в Националния фотографски конкурс „Фотоприказки“, където се конкурира с над 800 участници; Гран При от Международния фестивал за фотография в израелския град Бат Ям с участието на представители от седем държави; печели второ място във фотоконкурса на РУО – Търговище „Магията на родното“ и др.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име