В своя 125 творчески сезон Хор  „Родна песен“ при ОНЧ „Напредък“ заминава за участие в XII-я Mеждународен фестивал на изкуствата в Прага –  Р Чехия.

“Стовърхата Прага“, „Прага – майка на градовете“, „Вълшебната Прага“ – това са само три от имената, които столицата на Чешката република гордо носи. От самото създаване на Чешката държава, тя е естествен политически, бизнес и културен център. Този исторически и същевременно модерен град е на повече от 1000 години. Има изключителен чар заради това, което може да бъде усетено във всеки сезон.

Статутът му на обект на световното, културно и природно наследство на ЮНЕСКО говори сам по себе си. През последните 11 години повече от 250 групи и 7500 изпълнители обогатиха фестивалите с изпълненията си.

Таз година на фестивала ще вземат участие : фолклорни групи, оркестри, мажоретни състави, групи за модерни танци, хорове (за концерт на открита сцена), духови оркестри и инструментални групи от Европа и Америка, а заедно с тях и една от най-старите хорови  формации в България, Хор „Родна песен“ с диригент Красимира Коларова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име