В гр. Търговище е установен водач, управлявал МПС след употреба на алкохол.

На 15.07.2022 г. на ул. „Паисий“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил“Ауди А4“ с търговищка регистрация, собственост на мъж от с. Глогинка, община Попово, и управляван от 25-годишен негов съселянин.

При проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на   издишания от него в въздух 1,33 промила.

Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

По случая е започнато бързо полицейско производство.      

Започнато е бързо полицейско производство за управление на моторно превозно средство в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство.

На 14.07.2022 г. около 14 ч в гр. Търговище – на кръстовището на улиците „Морава“ и „Богомил“, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 560“ с  белгийска регистрация – собственост на жена от с. Раковски, община Разград, и управляван от 31-годишен мъж от гр. Търговище.

При проверката е установено, че водачът управлява моторното превозно средство без съответното свидетелство за управление – в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС, наложена му със заповед от компетентния за това орган, която му е връчена на 13.07.2022 г.

          

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име