На 6.07.20222 г. около 17,50 ч на кръстовището на бул. „Тр. Китанчев“ и на бул. „Ал. Стамболийски“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Опел Зафира“ с търговищка регистрация, управляван от 32-годишен правоспособен водач от гр. Търговище.

При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,57 промила. Със специализирано техническо средство – “Drager Drug test 5000“ е установено, че водачът е управлявал автомобила под въздействието и на наркотичното вещество амфетамин.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 7.07.2022 г. около 04,38 ч на ул. „Паисий“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил“Рено Клио“ с търговищка регистрация, управляван от 19-годишен правоспособен водач от същия град.

При извършена по надлежния ред проверка – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,29 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име