Шуменската екоинспекция ще подари метални съдове за събиране на пластмасови капачки на шест училища, чиито възпитаници участваха и се класираха на първите шест места в конкурса за научно есе „Да живеем екологично“, който се реализира по Програма „Младежи за околна среда“ на Министерството на околната среда и водите и със съдействието на Шуменския университет.

2 място-Мелда Юмерова I СУ „Свети Седмочисленици“- Търговище.

В навечерието на деня на дарителя, днес на официално награждаване бяха връчени индивидуални награди на победителите в конкурса и сертификати за притежание на металните съдове на ръководители и представители на учебните заведения. На събитието присъстваха ученици, преподаватели и ръководители на училища, както и преподаватели и представители на ректорското ръководство на Шуменския университет.

Представителите на I СУ „Свети седмочисленици“-Търговище

В началото на декември съдове за събиране на пластмасови капачки ще бъдат монтирани в ППМГ „Нанчо Попович“ – гр. Шумен, СУ „Йоан Екзарх“ – гр. Шумен, СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен, I СУ „Свети Седмочисленици“ – гр. Търговище, ПГСС „Никола Пушкаров“ – гр. Попово и СУ „Васил Левски“ – гр. Нови пазар.

Те са изработени за РИОСВ-Шумен със средства по Програмата на екоминистерството.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име