SONY DSC

Играта „Намери петлето“ стартира във фейсбук страницата „Традиционен пролетен панаир Търговище“.

Желаещите да участват трябва да публикуват като коментар под публикацията за играта своя снимка до макета на знака на панаира – познатото на всички стилизирано петле.

На 8 май гражданите могат да го открият непосредствено до входа на Художествена галерия „Никола Маринов“. Петлето ще мени своето местоположение в различните дни на панаира.

В Деня на Търговище, 14 май, чрез жребий, ще бъде определен печеливш, който ще получи луксозно кресло. Подаръкът е осигурен от официалния партньор на панаира – фирма „Мебел Стил“.

Припомняме, че знакът на панаира символизира пролетното пробуждане. Той се използва за емблема на всички дейности, свързани с търговския форум. Знакът е патентован в Патентното ведомство на Република България, а негов автор е художникът Цончо Денев.

Освен да популяризира панаира и неговия знак, онлайн играта е част от дейностите по инициативата „Европейска мрежа от автентичности“. Търговище е третият град в България, след София и Пловдив, който се включва в тази мрежа.

Целта на градовете, включени в нея, е да работят за гарантиране правата на притежателите на обекти на интелектуалната собственост. Цели се и насърчаване на закупуването на оригинални и автентични стоки от производителите и от коректни търговци.

Публикацията за играта може да бъде открита тук: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02aqm89LMoKaBgwbvPi9zxKm3NnbLKph6EDD7uj1vHiwqFTZ8chuk2r72u1XQjUS2Ll&id=100083568632760

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име