На 12.02.2022 г. около 8,20 ч в остъклена тераса на апартамент на ул.“Шейново“ в гр. Търговище в резултат на изтичане на газ от газова бутилка с пропан-бутан и неговото последващо възпламеняване живееща на адреса 77-годишна жена е получила изгаряния от втора и трета степен, и порезни рани от счупени стъкла.

Служители на РСПБЗН-Търговище са помогнали на екип на „Спешна помощ“ за своевременното изнасяне на жената от жилището и пренасянето й до линейката.

Пострадалата е транспортирана и настанена за лечение в клиника по изгаряния в гр. Варна. В резултат на инцидента е увредено остъклението на терасата на жилището, домашно имущество и електроуреди, и са опушени около 25 кв м стени. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Още два пожара с причинени от тях материални щети са погасили през горепосочения период от време служители на РСПБЗН-Търговище.

Реагирано е на сигнал за възникнал пожар в кабината на товарен автомобил на път I-4/София-Варна/ – до разклона за гр. Разград. В резултат на инцидента превозното средство е унищожено.

Няма пострадали хора. Предполагаемата причина за възникване на инцидента е късо съединение.

Екип служители на същата служба са се отзовали и на сигнал за възникнал пожар в тухлено гаражно помещение, което е било прилепено към къща в с. Цветница, община Търговище.

В резултат на пожара са унищожени намиращи се в помещението ел. инструменти. Къщата е спасена от огъня. Вероятната причина за възникване на пожара е късо съединение във включен ел. компресор с навит удължител – тип макара, намиращ се в гаража, който е обслужвал отоплителна печка с пелети.

Ликвидиран без преки материални загуби е и пожар в запалени отпадъци в контейнер на ул. „Цар Освободител“ в гр. Търговище.

Служители на РСПБЗН-Омуртаг са се отзовали на получен сигнал за възникнал пожар в избено помещение на къща в гр.Омуртаг. В резултат на инцидента са унищожени съхранявани в мазето около 11 кв м дърва за огрев. Предполагаемата причина за възникването му е детска игра с огън.

Техни колеги от РСПБЗН-Антоново са погасили без загуби пожар, възникнал в коминно тяло на къща в гр. Антоново поради неправилно ползване на отоплителен уред.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име