Учители и ученици от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ посетиха Хисаря, където споделиха опит и добри практики в обучението. Обменът със СУ „Христо Смирненски“ се осъществи в рамките на националната програма „Иновации в действие”, съобщи директорът на търговищкото училище Севдалина Зафирова.
Партниращите образователни институции се възползваха от възможността да популяризират своите идеи и да ги демонстрират на място в избраното училище партньор. Посещенията бяха планирани като диалог между съмишленици, които търсят нови пътища към различното образование. Работните срещи протекоха и като връщане назад в историята и културата на двата града.
При гостуването си в Търговище, в началото на месеца, педагозите от Хисаря разгледаха природните и културните забележителности на града, посетиха „Мисионис“ и Велики Преслав. И обратно – хилядолетната история на Хисаря и богатството на града – минералната вода, бяха представени от домакините, разказа още Зафирова.
По време на тридневните визити се проведоха и открити уроци по български език, история здравно образование и английски език. В представянето на иновативните практики участваха учители и експерти от РУО.
Предстои изготвянето на съвместен продукт от мобилността – обща презентация и електронни уроци. Целта е популяризиране на иновациите.
Първо СУ „Св. Седмочисленици“ е най-старото училище в града и едно от първите в страната, които работят по програмата за иновативните училища – вече три години.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име