Призьорите в класирането /от ляво на дясно/ Илиян Събев-треньор № 1, Ивана Петрова Спортист № 1 на Търговище за 2018 г., втората в класирането Мирослава Минчева и третият Иван Сираков

С тържествена церемония в концертната зала на Младежкия дом, Търговище избра своя спортист и отбор на годината. Жив е спорта в Търговище. Мърда. Някои така мърдат че стигат и до европейски върхове, въпреки грижите които се полагат за тях. Може и да не прозвучи много празнично за някого, но ако направим една паралелна класация за най-лоши условия за подготовка, щангите и там ще заемат първото място. За това да свалим шапки пред това което прави един млад и амбициозен треньор като Илиян Събев със своите възпитаници. Да свалим шапка и пред усилията на Ивана Петрова и Симона Събева, които заеха достойно място в десетката на търговищките спортисти. Със своето първо място на Държавното първенство в Асеновград, първо място на Държавното първенство в Хасково, Ивана стигна съвсем логично и до първото място на Европейското първенство в Милано с което улесни треньори, спортни деятели и журналисти при определянето на Спортиста за 2018 г. Безапелационно първо място и Спортист № 1 на Търговище за 2018 г .Съвсем логично е, треньор № 1 за 2018 г. да стане нейният наставник Илиян Събев.

Спортист № 1 на Търговище Ивана Петрова с треньора си Илиян Събев и кмета на Търговище д-р Дарин Димитров

В последните 10 г. когато се заговори за спортна стрелба,  Търговище се споменава с респект и уважение не само в България а и в света. Успехите на Антоанета Бонева станаха причина, града да се определя като стрелкови център № 1 в страната. Че Антоанета е уникален състезател няма спор. Както няма спор, че в СК „Светкавица“ работят добри специалисти. Повод да твърдим  това ни дават успехите на още една млада състезателка Мирослава Минчева. След като миналата година спечели приза Спортист № 1 на Търговище, тази година тя зае второто място. На по какъв начин само!  Европейско първенство- пневматично оръжие  в Унгария- 2 място. Европейско първенство в Унгария- пневматично оръжие/микс – 2 място. Световна купа- малокалибрено оръжие в Германия 3 място. Държавните първенства в София и Стара Загора където спечели първите места остават някак встрани.

Шампионски поздрав между втората в класирането- Мирослава Минчева и третият Иван Сираков

Трети в класирането за Спортист на Търговище остана Иван Сираков, състезател на Клуба по спортно ориентиране „Вариант 5“. Световно първенство по радиозасичане- радио ориентиране в Южна Корея- 1 място. Шампионат на Югоизточна Европа по ориентиране- дълга в Словения- 1 място. . Шампионат на Югоизточна Европа по ориентиране- спринт в Словения- 1 място. . Шампионат на Югоизточна Европа по ориентиране- средна в Словения- 1 място. Държавно първенство по ориентиране- дълга 1 място. И тази година в отборното класиране

Областният управител Митко Стайков награждава най-добрият отборен треньор Мирослав Иванов

Отбор на Търговище за 2018 г е СК по Тенис на маса „Пътинжинерингктрой- Т „Светкавица“. Освен на младите състезатели на клуба, основната заслуга е на един треньор-легенда в търговищкия и национален спорт- Мирослав Иванов. Тихо, без много шум около себе си 40 десетилетия той работи на ниво на което биха завидели много треньори. Няма да се впускаме в подробности за неговите успехи. Много са. А призът Треньор № 1 в колективните спортове който получи е най-малкото с което може да бъде отличен.

Мисля, че тук спортната общественост на Търговище му дължи много повече. Следващите две места в призовата тройка заеха отборите по баскетбол на СК „Светкавица“ – юноши и БН „Светкавица“ Аматьорска баскетболна лига.

„Млада надежда на година“ -на най-успешния състезател до 12-годишна възраст, гимнастика Георги Стоянов от спортен клуб „Торнадо“, с кмета на Търговище д-р Дарин Димитровм

За пръв път бе връчена и наградата „Млада надежда на година“ на най-успешния състезател до 12-годишна възраст. Тя отиде при гимнастика Георги Стоянов от спортен клуб „Торнадо“. С присъствието си церемония уважиха мета на Търговище д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, народният представител Танер Али които връчиха наградите на отличилите се спортисти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име