Всички изборни книжа и материали, включително и бюлетини за изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители, необходими за вота на 14 ноември, са налични и се съхраняват в помещение на Областна администрация – Търговище. Това стана ясно днес, 09.11.2021 г., по време на работна среща между областния управител на област Търговище Станимир Парашкевов и представители на ангажираните с обезпечаването на изборния процес институции и ведомства.

Предвид, че изборите в неделя ще бъдат 2×1, Областна администрация – Търговище има готовност да предостави материалите по общини в най-кратки срокове, изтъкна главният секретар на администрацията Тодорка Танева. Към момента се изготвя график за транспортирането им, задължително под полицейска охрана. В тази връзка от ОД МВР – Търговище заявиха, че ще положат необходимите усилия, за подсигуряване сигурността на вота.

Председателят на Районна избирателна комисия – Търговище Диана Игнатова заяви, че в област Търговище се следват стриктно сроковете по хронограмата на Централната избирателна комисия. Планомерно се провеждат обученията на гражданите в района по отношение гласуването със специализираните устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ). А в събота, в присъствието на членове на РИК – Търговище, предстои да бъдат разпределени изборните книжа и материали по секционните комисии.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име