37-годишният Емил Б., издирван с европейска заповед за арест на Районния съд в Мюнхен за съучастие в причиняване на тежка телесна повреда, ще остане под домашен арест до същинското екстрадиционно производство. Това определи днес състав на Търговищкия окръжен съд.

Аргументите на съда да определи по-лека мярка от поисканата от Окръжната прокуратура в Търговище най-тежка мярка за процесуална принуда е здравословното състояние на 37-годишния мъж. Той е с тежка форма на диабет. В тежко здравословно състояние и съпругата му. Проследяването на търсения от съда в Мюнхен мъж ще става с техническо средство за електронно наблюдение.

Престъплението, за което съдебните власти в Бавария издирват Емил Б., е извършено на 9 ноември 2013 г. Тогава заедно със съучастника си задържания на 17 юни тази година в Омуртаг мъж ударил поне три пъти със стъклена чаша в лицето потърпевшия. С това му причинил тежката телесна повреда, като силата на зрението на удареното око на пострадалия е до 5 процента в момента.

За това престъпление немският наказателен закон предвижда наказание 10 години лишаване от свобода. Деянието е наказуемо и по българския Наказателен кодекс с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име