В Община Търговище днес бе изтеглен жребият за разпределението на предметните награди за участниците в инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“. Тя бе обявена по повод Деня на Независимостта и Европейската седмица на мобилността. В нея се включиха 31 души, като всеки един от тях е направил над 10 000 крачки на 22 септември.

„Идеята, при обявяване на инициативата, бе всеки индивидуално да може са отбележи празничния 22 септември, при спазване на всички противоепидемични мерки, като съчетае здравословното ходене, с приятна разходка до исторически и природни забележителност в общината“, заяви кметът д-р Дарин Димитров.

Участникът с най-добро постижение се казва Иван Иванов. Той е извървял над 45 000 крачки и получава специално оборудвана кошница за пикник.

Останалите участници получават различни видове тениски и текстилни торбички с отпечатано върху тях лого с буквата „Т“, в която са вплетени знакови места за града ни – античният град Мисионис, парк „Борово око“, обекти от стария квартал „Вароша“ и други. Автор на логото е нашата съгражданка Цветелина Мирева, която наскоро го подарява на местната администрация.

„Благодарим на Цветелина за този жест на местен патриотизъм. Изключително радостни сме, че в града ни живеят такива активни и креативна млади хора, които истински обичат Търговище“, заяви кметът.

Най-посещаваните от участниците места в рамките на инициативата са Мисионис, парковете „Борово око“ и „Роден кът“, и квартал „Вароша“. Сред най-впечатляващите постижения са тези на Християн Куманов и Бюлент Назифов (над 31 000 крачки), на Стилиян Цветков (над 29 000 крачки), на Севджан Мустафова и Мария Георгиева (над 24 000 крачки).

Участниците могат да получат наградите си лично в Община Търговище, като от администрацията ще се свържат с всеки един от печелившите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име