След проведени издирвателни действия на криминалисти на РУ-Попово е установено, че на 30.03.2023 г. за времето от 13 до 16 ч 64-годишна жена от гр. Попово е отнела от владението на 37-годишен свой съгражданин мобилен телефон „Самсунг“ без съгласието му, с намерение незаконно да го присвои.

Телефонът сее намирал в паркиран в града незаключен лек автомобил.

В резултат на упорита работа на полицейските служители е установен и извършител на кражба на трактор „Т-16“  от частен имот в с. Априлово, община Попово.

Моторното превозно средство е собственост на 47-годишен мъж от гр. Попово. Извършител е 22-годишен мъж от споменатото село.

Установен е и извършител на още една кражба на мобилен телефон – собственост на 57-годишен мъж от гр. Попово. Деянието е осъществено чрез проникване в незаключен частен дом в града. Извършител е 64-годишен мъж от с. Светлен, община Попово.

Криминалисти от управлението са установили  и друг извършител на кражба в с. Светлен – на 20.04.2023 г. от пчелин в землището на селото 40-годишен мъж от селото е извършил кражба на 100 нови пчелни рамки.

     Трима извършители на кражби са установени в хода на превантивната акция и в община Търговище. След проведени от служители на   РУ-Търговище издирвателни действия е установено, че на 25.04.2023 г. 54-годишен мъж от гр. Търговище е извършил кражба на мъжки портфейл с намиращи се в него сума от 500 лв. и документи за самоличност на 45-годишен негов съгражданин.

По случая се извършва проверка.

Извършителят е задържан в РУ-Търговище.  Установено е още, че

на 17.04.2023 г. 47-годишна жена от с. Макариополско, община Търговище, е извършила кражба на оставен без надзор мобилен телефон „Самсунг Галакси А21“  – собственост на 41-годишен неин съселянин.

След активни издирвателни действия на криминалисти от управлението е установено също, че на 12.04.2023 г. в гр. Търговище 52-годишен мъж от същия град е извършил кражба на оставено без надзор в магазин дамско портмоне с намиращи се в него документи за самоличност и сумата от 500 лв. – собственост на 19-годишна жена от с. Чудомир, обл. Разград.

Щетите на потърпевшите ще бъдат възстановени. По случаите се извършват проверки.

При извършена около 10 ч на 26.04.2023 г. полицейска проверка в частен имот в гр. Търговище е установено, че 78-годишен мъж от града държи и предлага за продажба около 85 л високоградусов етилов алкохол(ракия), който не е облепен с акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име