58-годишна жена от община Търговище, заболяла от COVID-19, почина вчера – 15.06.2020 г. Смъртта е настъпила в 17.05 ч. след рязко влошаване в състоянието на пациентката.
Заразената бе жител на с. Подгорица. Тя бе приведена за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище на 12.06.2020 г. В здравното заведение е хоспитализирана ден по-рано – на 11.06.2020 г., за лечение в | Вътрешно отделение. Своевременно й е взета проба за PCR-тест, изследван в референтна лаборатория по вирусология при УМБАЛ „Света Марина“ – гр. Варна. Малко след 20 часа на 12.06.2020 г. от там са потвърдили заразяване с коронавирус.
Пациентката е диагностицирана с множество заболявания, в това число онкологично заболяване, хронична сърдечна недостатъчност и двустранна пневмония.
За фаталния край са уведомени близките на починалата жена и кмета на с. Подгорица. Тя ще бъде погребана днес – 16.06.2020 г., при строго спазване на противоепидемичните мерки.
Пристъпва се към дезинфекция на помещенията в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище.
Към момента другата хоспитализирана жена (51 г. от с. Буховци), с доказан коронавирус, е в добро здравословно състояние. Без оплаквания са и останалите 4 жени от с. Подгорица, за които бе установено заразяване. Те са карантинирани по домовете си, като състоянието им се следи от ОПЛ и РЗИ-Търговище.

Към момента няма данни за новозаразени жители на област Търговище.
Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков, който е и председател на Областния кризисен щаб, изказва искрени съболезнования пред близките на починалата жена и жителите на с. Подгорица. Той апелира за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, защото само проявявайки лична отговорност и самодисциплина бихме могли да ограничим разпространението на заразата. „Въпреки че в национален мащаб мерките, свързани с извънредната епидемична ситуация, се отпускат, нека бъдем бдителни за здравето и живота на себе си и на най-близките си хора. Само така бихме могли да опазим и обществото, в което живеем“ – изтъква г-н Стайков.

 

1 коментар

  1. Жена с онкологично заболяване, хронична сърдечна недостатъчност и двустранна пневмония. „О, свещенна простота“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име