36 жени и 23 деца от област Търговище бяха подкрепени със здравни грижи и лекарства от Асоциация НАЯ. Помощта се предоставяше в рамките на цялата настояща година за най-нуждаещите се семейства.

Средствата за нея бяха осигурени от Фонда за солидарност на служителите на институциите в Европейския съюз в Брюксел през Фондация Крал Бодуен. Тяхното предназначение беше да помогне на уязвими групи да преодолеят COVID кризата.

За цялата страна бяха отделени общо 17 600 лева, които чрез Фондация Bcause стигнаха до четири организации, които имат кризисни и консултатrвни центрове за жени и деца.

„Ние разпределихме за област Търговище общо около 4 400 лева, като дарените средства отидоха в няколко основни направления, съобразно най-спешните нужди на нашите клиенти да запазят здравето си. Около 75 % от парите бяха използвани за закупуването на лекарства.

Повече от 20 жени и техните деца имаха възможност да купят изписаните им от лекари медикаменти и да се лекуват адекватно. Една част от тях имаха нужда от препарати за лечение на COVID, други получиха средства, за да купуват ежемесечно медикаментите си по рецептурни книжки за хронични заболявания, успяхме да покрием и непредвидени разходи при сезонни заболявания.”, обясниха от Асоциация НАЯ.

Организацията отчете, че са отпускали пари още за медицински изследвания, стоматологични услуги и тестване за COVID.
От НАЯ анонсираха, че имат готовност през зимните месеци отново да помагат на клиентите си с хранителни пакети, плащане на битови сметки и купуване на лекарства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име