Започнати са две бързи полицейски производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. На 31.07.2019 г. при извършена около 11,20 ч в гр. Омуртаг полицейска проверка е установено, че правоспособен 66-годишен водач от с. Беломорци, община Омуртаг, управлява по ул.“Цар Освободител“ лек автомобил“ВАЗ 2107“ с шуменска регистрация- собственост на мъж от гр. Велики Преслав, като автомобилът не е регистриран по надлежния ред след сключване на договор за покупко-продажба. При извършена на същия ден около 10 ч полицейска проверка в с. Кестеново, община Омуртаг, е установено, че неправоспособен 18-годишен водач от същото село управлява по ул. „Първи май“ мотопед „Flex Teck“ с неустановена соб

Започнато е досъдебно производство по чл.234в от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг. При извършена на 31.07.2019 г. около 9,55 ч съвместна проверка на служители на електроразпределително дружество и на РУ-Омуртаг в с. Кестеново, община Омуртаг, е установено, че 52-годишен мъж от селото в имота си чрез използване на мостов кабел, присъединен към главния входящ предпазител преди електромера, е осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което е създал условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия.

Извършени са кражби на акумулатори от два автомобила в с. Пробуда, община Търговище. За времето от 20,30 ч на 30.07.2019 г. до 7 ч на 31.07.2019 г. неизвестен извършител е извършил кражба на акумулатор от паркиран на улица в селото лек автомобил „Митцубиши Спейс Стар“ с търговищка регистрация – собственост на 61-годишен мъж от гр. Търговище. За времето от 01,30 до 10 ч на 31.07.2019 г. неизвестен извършител е извършил кражба на акумулатор и суббуфер от паркиран на друга улица в същото село товарен автомобил „Фолксваген Транспортер“ с търговищка регистрация – собственост на 40-годишен мъж от гр. Търговище. В РУ-Търговище се извършват проверки по случаите.

 

За изминалото денонощие служители на РСПБЗН-Търговище

ственост, който не е регистриран по надлежния ред.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име