Служители на РСПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила се реагирали на сигнал за възникнал пожар в постройка в стопански двор в с. Маково, община Търговище.

В резултат на инцидента са били унищожени около 400 кв м покривна конструкция, и са опушени около 250 кв м стени. Намесата на огнеборците е предотвратила огънят да обхване две сгради.

Вероятна причина за възникване на пожара е късо съединение.

Екип служители на РСПБЗН-Попово са се отзовали на сигнал за пожар в покрива на къща в с. Голямо Градище, община Попово.

Огънят е бил обхванал и подредени до  стената на постройката сухи царевични стъбла. Унищожил е около 7 кв м покривна конструкция и изолация на стената, постройката е спасена. Вероятна причина за възникване на инцидента също е късо съединение.

Екипите на РСПБЗН в областта са погасили без преки материални загуби няколко пожара, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън – в сухи треви в землището на с. Могилец, община Омуртаг, обхванал около 4000 кв м площ(Пожарът е бил в близост до иглолистна и широколистна гора); в сухи треви и храсти в близост до гробищния парк в с. Подгорица, община Търговище(спасена е 20 декара иглолистна гора); в сухи треви в с. Конак, община Попово(в близост се е намирала сграда); в сухи треви на ул. „Панайот Хитов“ в гр. Попово(спасена от огъня е намираща се в съседство сграда), и в отпадъци в с. Здравец, община Търговище.

Два екипа на РСПНЗН са гасили пожар в отпадъци, намиращ се в близост до метален контейнер за отпадъци на ул. „Хаджи Димитър“ в гр. Търговище, както и в самия контейнер.

Пожарът е погасен също без загуби.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име