Кът за четене, кабинети по изобразително изкуство и спортна подготовка ще бъдат обособени в Спортното училище „Никола Симов“ в Търговище, съобщиха от ръководството му. Средствата, в размер на близо 15 000 лв., са спечелени от училището по проект. Финансирането е осигурено по Националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“ .

За създаването на неформална, уютна обстановка за четене е планирано обзавеждане на класна стая с подходяща мебелировка, осветление, стелажи за книги и др. В това пространство учениците от прогимназиален и гимназиален етап ще могат да провеждат литературни четения, различни дискусии и срещи с автори.

Други два кабинета ще бъдат обновени и обзаведени с модерни пособия за провеждане на часове по изобразително изкуство, както и по теория и методика по спортна подготовка за придобиване на професионална квалификация „Помощник-треньор“.

Целта е учениците да повишат качеството на образованието си, достъпността да знания и да се запознаят с иновативни методи на преподаване. Ще бъде закупена интерактивна дъска за визуализиране на учебното съдържание, което дава възможност за по-динамични и по-атрактивни уроци, каза директорът на училището Надежда Коева.

До края на тази учебна година Спортното училище „Никола Симов“ трябва да реализира и още един проект по Националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

То кандидатства и спечели общо 30 000 лв. за занимания по приложни и изящни изкуства, както и по баскетбол. Ще бъдат сформирани две групи за творчески занимания, за учениците от 5-7 и 8-12 клас и два баскетболни отбора от по 12 човека, в две възрастови групи.

Двете национални програми за развитие на образованието се управляват от МОН.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име