На 15.10.2021 г. около 16,40 ч на първокласен път I-4/София-Варна/, на км 225+300 в община Търговище – на кръстовището в кв. „Запад“ в посока гр. Варна, 24-годишна жена от В. Търново – правоспособен водач, управлявайки лек автомобил „Хюндай Санта Фе“ с великотърновска регистрация, е била блъсната в лявата част на предната броня от неизвестно към момента МПС, което е предприело маневра завиване наляво.

Вследствие на удара водачът на лекия автомобил „Хюндай“ е изгубила контрол над управлението му, в резултат на което автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в предна броня на правомерно движещ се там лек автомобил „Рено Клио“ с търговищка регистрация, управляван от 39-годишен водач от гр. Търговище.

След удара двата автомобила са излезли извън пътното платно и са се преобърнали в канавка край него. Водачът на лекия автомобил „Рено“ е приет за лечение в МБАЛ-Търговище с фрактура на долна челюст, без опасност за живота му. На водачите са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни.

Причините за възникване на пътно-транспортното произшествие ще бъдат изяснявани в хода на образуваното по случая досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име