Със заключителна пресконференция и церемония по откриването, днес, 14 ноември, приключи проект „Развитие, обновяване и модернизация на градската среда” в Търговище по Оперативна програма „Региони в растеж“. По проекта бе извършен ремонт и обновяване на улиците „Гладстон“ и „Велико Търново“, „Трети март“, бул. „Сюрен“, част от квартал „Запад“ 2. Изградено бе и кръговото кръстовище на бул. „Митрополит Андрей“.

На официалната церемония по откриването присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, ръководният екип на Общината, представители на фирмите-изпълнители, граждани.

 

„Благодарение на реализираните проекти, в рамките на година и половина градът ни придоби един качествено нов облик. Това ни амбицира още повече да продължим с обновяването на Търговище. Призовавам всички граждани да се отнасяме отговорно и да пазим вече съграденото.“, каза кметът д-р Димитров.

Главния инженер на Общината и ръководител на проекта инж. Димо Димов обясни, че дейностите по обновяването на петте обекта включват уширение на пътните платна на улиците, нови асфалтови и тротоарни настилки, озеленяване и монтиране на ново улично и алейно осветление. В квартал „Запад“ 2 бяха благоустроени 36 дка междублокови пространства. Там бе изградена и мултифункционална спортна площадка на открито. Монтирани бяха различни елементи на парково оборудване. С изграждането на новото кръгово кръстовище на бул. ”Митрополит Андрей” пък се постигна по-добра организация на движението в района на едно от най-натоварените кръстовища в града.

Общата стойност на проекта е близо 5,5 млн. лв. Целта е да се създаде привлекателна, устойчива и достъпна градска среда, с което да се повиши и качеството на живот на гражданите.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име