Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров откри 245-ия Традиционен пролетен панаир. Проявите започнаха с дефиле от централния площад „Свобода“ до изложбените зали в Художествена галерия „Никола Маринов“. То бе предвождано от мажоретния състав и общинския Духов оркестър „Васил Абрашев“.

„Нека следващата една седмица открие за всички търговци и изложители нови възможности.  Нека е време за намиране на нови партньори и съмишленици. Нека за всички посетители е време за положителни емоции“, заяви кметът.

78 са участниците в търговското изложение в галерията и на откритите площи пред нея. Фирмите са от цялата страна. Изложени са конфекция, вина, цветя, ръчно изработени изделия и други. В зала №2 на галерията е представена почти цялата продуктова гама на официалния партньор на панаира „Мебел Стил“. На веселия панаир с атракциони зад стадион „Димитър Бурков“ участват 120 фирми.

В 17:00 ч., на малката сцена в парка „Борово око“ започва концерт на клас по поп пеене към II СУ „Проф. Никола Маринов“, с ръководител Десислава Станкова.

#МузикаленПаркФест започва в 18:30 ч., на голямата сцена в парка, а първият концерт е с участието на състави към Центъра за младежки дейности и инициативи. В 19:30 ч. на сцената излиза Нели Петкова.

Днес в Алеята на занаятите започва фермерски и занаятчийски пазар. През седмицата се очакват над 40 участници, сред които производители на сливи, мармалади, орехи, шипки, натурална козметика, сладкиши, лимонади, микрозеленчуци, занаятчийска паста и други.

В дните до 19 май изложбените зали в галерията ще работят от 9:00 ч. до 21:00 ч. Работното време на базара с атракциони е от 9:00 ч. до 23:00 ч.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име