Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров лично поздрави колегите си от Отделението по акушерство и гинекология към МБАЛ-Търговище. Поводът е днешният 21 януари – Ден на родилната помощ, в традицията наричан Бабинден.

„Въпреки предизвикателствата пред осигуряването на качествено, достъпно и навременно здравно обслужване заради глобалната пандемия, Вие неотлъчно продължавате да сте до майките, до техните семейства. Благодаря на всеки един от Вас за професионализма“, заяви градоначалникът.

Д-р Димитров пожела на всички свои колеги в ръцете им да проплакват все повече деца, за да има Търговище своя успешен утрешен ден.

Припомняме, че от години Община Търговище подкрепя репродуктивното здраве чрез общинския фонд „Ин витро“. През 2020 г. 7 двойки бяха финансирани с до 2500 лв. за изследвания и съпътстващи процедури.

16 са родените деца от създаването на фонда през 2012 г. до момента. 2 от тях са родени през изминалата година.

35 000 лв. са заложени в проектобюджета на Общината за подпомагане на семействата с репродуктивни проблеми през 2021 г. Сумата трябва да бъде одобрена от Общинския съвет с гласуването на бюджета на сесията на 28 януари. Първият за годината прием на заявления за подпомагане ще започне през март.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име