Възможностите за взаимно сътрудничество в сферата на туризма, икономиката и културата обсъдиха днес кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и посланикът на Република Турция Нейно Превъзходителство Айлин Секизкьок. На срещата, състояла се в Община Търговище, присъстваха още Генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел, съветници, аташета и секретарите в Посолството на Турция в София и Генералното консулство.

Д-р Димитров запозна гостите с историята на Търговище и древния и средновековен град Мисионис, както и с вековните традиции на пролетния панаир.

„Градът ни винаги е бил пресечна точка на различни култури и хората тук винаги са съжителствали в хармония и разбирателство помежду си“, заяви кметът. Той изтъкна също, че най-големият работодател в общината е именно турска компания за производство на стъкло.

Нейно Превъзходителство Айлин Секизкьок пък изрази готовност, при желание от страна на Община Търговище, да съдейства за побратимяването ни с община от Турция, с цел засилване на икономическите връзки и привличането на инвестиции в региона.

Участниците в срещата изразиха надежда за скорошно приключване на пандемията, за да бъдат възобновени и активните контакти в сферата на културата и туризма.

По време на срещата кметът връчи на посланик Секизкьок плакет и сувенири на Община Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име