Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров днес се срещна с отбора на момичетата до 12 години на баскетболен клуб „Светкавица“. Тимът завоюва първото място на републиканското първенство, провело се в края на месец май в Русе.

SONY DSC

„Успехът идва само при хората, които са подготвени за него. Благодаря Ви за тази гордост, която носите на града ни“, каза кметът. Той пожела на момичетата да имат същите успехи и в образованието си, защото знанието е в основата на най-големите постижения, включително и в спорта.

Състезателките и тяхната треньорка Христиана Златкова благодариха на кмета за подкрепата на местната администрация през годините. Златкова благодари и на момичетата за тяхната отдаденост.

„Въпреки контузиите, които имахме, понякога дори и със сълзи на очи, довършвахте всеки мач и успяхте да достигнете първото място в шампионата без нито една загуба“, каза треньорката.

Регионалният представител на Българската федерация по баскетбол Стихомир Стоянов заяви, че успехът на отбора е безпрецедентен за Търговище. „Това е първият ни такъв медал. В България има общо 67 отбора. До финала достигнаха 12, а там нашите момичета спечелиха всичките си 7 срещи, като на финала със смазващо превъзходство те победиха отбора на домакините от Русе с 30 т. разлика“, каза Стоянов.

На момичетата предстоят още по-усилени тренировки, а в края на срещата те подариха на кмета и златния си медал от първенството., а той ги зарадва с добрата новина, че до дни се очаква да бъде приключен проекта за основен ремонт и реконструкция на Спортната зала.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име