Снимки: Кольо Колев

Търговище грейна в празнична украса. Навръх Никулден кметът Дарин Димитров, заедно с децата на града, запали светлините на елхата на централния площад „Свобода“ и постави началото на поредицата от празнични прояви по повод Коледните и Новогодишните празници.
Настроението в празничния Никулден повдигаше с изпълнения духовият оркестър, с диригент Красимира Коларова. В тържеството около коледното дърво участва с куклено шоу театрална къща „Мариета и Марионета“ от София и както и 9-годишната Елена Добрева, която изпълни коледна песен. Вокална група „Протайм“ и приятели представиха авторската песен по стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче“.
Дошлите на празника имаха възможност да напишат свое послание към приятел в специално обособен кът с пощенска кутия. А след тържеството всички послания украсиха във вид на гирлянди елхата.
Коледно-новогодишната програма на община Търговище включва още коледно надиграване на местни състави и индивидуални изпълнители. На 21 декември ПФА „Мизия“ ще представи спектакъла „Добра дара, вит-превит кравай“ за жителите и гостите на града. На 25 и 26 декември Дядо Коледа ще раздава подаръци на най-малките. А в новогодишната нощ в Търговище ще гостуват Райна и Стефан Рядков, Новата година ще бъде посрещната с празнична заря.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име