По повод 75 години от рождението на известния народен певец Стоян Радев, който почина преждевременно на 51 г., в Търговище се организира голям регионален концерт под надслов „Живот в песни”.

Стоян Радев беше 26 години певец-солист и оркестрант на ансамбъл „Мизия” в Търговище. Родното му село е популярното с резервата за птици Сребърна, Силистренско. А песните на безспорния талант в народната музика и до ден днешен се пеят в цяла България, благодарение на организирания национален конкурс „С песните на Стоян Радев”, който се провеждаше в Търговище.

За да си припомнят за певеца и човека Стоян Радев, в концерта ще участват представителни състави за народни песни и танци от Търговище, Попово, Тутракан, Силистра, с. Сребърна. Лично кметът на с. Сребърна Георги Иванов ще пее песни на Стоян Радев. Сред изпълнителите ще бъде и популярната Добруджанска народна певица и музикален преподавател Галина Дурмушлийска.

Концертът е организиран от група приятели и почитатели на народния певец и с подкрепата на неговите близки, на колегите му от ансамбъл „Мизия” и на вестник „Търговищки НОВИНИ”, съпричастни към събитието са ОНЧ „Напредък” и Младежкия дом в Търговище. Той ще се проведе в Драматичния театър в Търговище и ще бъде с пропуски, като се спазват въведените в страната противоепидемични мерки.

Главен организатор на събитието е Величка Владимирова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име