На 10 декември, в залата на НЧ „Йордан Миндов-1892“ с. Алваново ще се проведе концерт „Коледни искри“ с участието на едни от най-успешните състави на Търговище, който се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма  „Творчески стипендии“.

Повече от век читалището поддържа живо самодейното изкуство и съхранява националните традиции. В навечерието на коледните празници талантите от  ДЮФА „Шарено герданче“ с р-ли Анжела Георгиева и Светла Стаменова, Балет „Вега“ с худ. р-л Марианна Савова, Кремена Кряколова и нейните възпитаници от Вокално студио „Ритъм“,  Сабина Донева и Музикална школа „По ноти“ ще зарадват жителите на с. Алваново със свои изпълнения, които подготвят в последните 3 месеца.

Съставите развиват своята дейност в Младежкия дом и Обединения детски комплекс в Търговище, редовно участват в концертни прояви и представят достойно града на престижни национални и международни форуми.

Организаторите споделят, че по време на пандемията в последните две години срещите им с публиката са били ограничени. Такива събития са все по-редки и за жителите извън големите градски центрове и допринасят за децентрализацията на културния живот.

 

  • Заедно с колеги – ръководители и артисти, решихме да обединим сили и да организираме този пъстър коледен концерт, който се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“. Програмата ще включва фолклорни танци и песни, поп музика и модерен балет– споделят Сабина Донева и Кремена Кряколова. Те ще се изявят както като изпълнители, така и като ръководители на двете певчески школи в града.

 

  • И зрители, и артисти жадуват за културен живот – затова концертните зали отново са пълни, а ние с радост откликваме на всяка покана за участие. За изпълнителите срещите с публиката са ценни и мотивиращи – казва Марианна Савова.

 

 

  • В малките населени места винаги ни приемат много топло и сърдечно, именно затова с огромно желание посещаваме тези културни храмове. Срещайки и общувайки с хората там обменяме невероятна енергия, която ни дава стимул да продължаваме да творим – това споделят Светла Стаменова и Анжела Георгиева които в тандем ръководят фолклорния ансамбъл, който съвсем скоро чества своята 20 – та годишнина.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име