dav

Днес, 13.02.2020 г., в актовата зала на първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище се проведе областна конференция „Хуманизъм и вяра“, организирана от РУО – Търговище. На нея бяха представени добри педагогически практики в областта на духовността и нравственото възпитание на децата и учениците в групите по православно християнство и в групите със заложени теми по православно християнство в годишните планове за учебната 2019/2020 г.

Конференцията беше открита от началника на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, която приветства участниците и им пожела успешно представяне. Гости на форума бяха отец Славчо Проданов, архиерейски наместник на търговищка духовна околия и протойерей Бисер Христов, председател на църковното настоятелство при храм „Свето Успение Богородично“ гр. Търговище.

В рамките на конференцията бяха представени 9 практики от 5 училища, една детска градина и Неделното училище при храм „Свето Успение Богородично“ гр. Търговище с ръководител богослова Стефка Добрева. Чрез презентации учителите представиха осъществените дейности на групите, като онагледиха формираните нагласи у учениците и перспективите в обучението по религия.

Представените добри практики бяха оценявани от жури с председател отец Славчо Проданов и експерти от РУО. Номинирани бяха три добри педагогически практики: Ирина Стоянова и Айтен Ахмедова от ДГ №11 „Звънче“ гр. Търговище, Теменуга Стойкова от ОУ „Св. Климент Охридски“ гр. Попово и Десислава Трифонова от Второ СУ „Проф. Н. Маринов“ гр. Търговище.

Номинираните практики ще бъдат представени на регионална конференция „Хуманизъм и вяра“ в гр. Ловеч в периода 26.02 – 26.03.2020 г. Класираните от този кръг разработки ще бъдат представени в националната конференция в София на 10 април 2020 година.

Мероприятието е първа стъпка от инициативата на Министерството на образованието и науката съвместно със Синдиката на българските учители за популяризиране на добри практики в областта на извънкласните дейности по православно християнство сред педагогическите специалисти от цялата страна.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име