Конкурс за най-добро домашно вино, кулинарна изложба на постни ястия и дегустации организира Община Търговище на 20 декември,  Игнажден. Началото е в 10.00 часа на площад „Независимост“.

Записването за участие в конкурса за вино е в срок до 13 декември, в стая № 91, ет. 4 на Община Търговище. Участниците трябва да предоставят вино, бяло и/или червено, от реколта 2019, налято в бутилка (минималното количество е 0,5 литра а максималното – 2 литра), както и да подадат следната информация: име на производителя; населено място; сорт/сортове грозде, от които е приготвено виното; собствено производство ли е гроздето или e закупено. Всеки участник ще получи регистрационен номер, под който тричленно професионално жури, без да знае името на производителя, ще определи по 1 победител и в двете категории – за бяло и червено вино. Оценяването на вината ще стане в периода до 14-19 декември. Наградите на отличените ще бъдат връчени на 20 декември, а публиката ще има възможност да дегустира вината на участниците в конкурса.

Записването за участие в кулинарната изложба пък е до 17 декември, на телефон: 0601 6 86 93. Всеки участник има право да представи по 1 постно ястие, което обичайно присъства на неговата семейна празнична вечер на 24 декември. Кулинарните експонати трябва да бъдат придружени с табелка – трите имена на участника, населеното място, име на гозбата и рецептата. Всеки участник, при регистрация, ще получи номер, с който автоматично се включва в томбола с предметни награди. Гостите на празника ще могат да дегустират всички гозби.

По време на изложбата Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“ ще представи коледарска програма с танци и наричания за здраве и берекет.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име