Държавен куклен театър – Търговище е поканен за участие във фестивала “Нова българска драма” – Шумен 2022. Той ще се проведе в дните от 11-ти до 16-ти май, като търговищките кукли ще участват с авторския спектакъл на Валентин Владимиров – Валяка „Огненочервена приказка“. Представлението е част от съпътстващата програма на фестивала.

„Огненочервена приказка“ е образователен спектакъл, който излезе в края на 2021 г. Представлението е за най-малките и засяга темата за непослушанието и игрите на децата със забранени неща, като кибрита и огъня. Автор и режисьор е Валентин Владимиров – Валяка. Сценографията и куклите са дело на Таня и Георги Пасеви. Музиката е на Диан Димитров. Участват актьорите Цветина Кирилова Иванова, Микаела Кюркчиева, Господин Динев – Дидо.

За първи път, освен 11-те представления в конкурсната програма на “Нова българска драма”, в съпътстващата са включени и три куклени пиеси – „Огненочервена приказка“ на Държавен куклен театър – Търговище, „Работна меца“ на театъра в Силистра и „Приказка за принцеси“ на шуменския драматично-куклен театър.

“Това е една от най-пъстрите селекции. Тя дава възможност да се видят, на сцената в Шумен, тенденциите в съвременния български театър”, обобщи Димитър Димитров – директор на шуменския театър и на фестивала.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име