Нова куклена пиеса се задава! Режисьорът Деница Дончева поставя в Търговище една от най-любимите приказки на поколения зрители – „Неродена мома“. Зрителите ще видят младите и много талантливи куклени актьори Диляна Димитрова, Димитър Караиванов и Моника Угренова, които ще излязат на сцената, за да им разкажат приказката за неродената мома.

Имало едно време… така започва всяка приказка. Но в едно минало време, когато имало време, златни ябълки и вълшебства, един Царски син трябвало да извърви дълъг път, да стигне до Слънцето дори, за да си намери невеста.

Защо ли?

Ами защото в живота нищо даром не се получава, а трябва да го заслужаваш. И както в приказките става, добро и лошо в нашата приказка се съревновават. И като се търкулне приказката на кълбета, стига през десет планини в десета. Дума по дума, и конец по конец, зигзагообразно дори, подобно на шевица сложна, преплита се, минава през гъсти гори, а с малко вълшебство и малко поука завършва приказката със сполука.

Деница Дончева сама е адаптирала текста, извличайки есенцията на историята и подчертавайки основното послание в нея. Сценографията е на Христина Младенович – Храстче, а музиката – на  Диян Димитров.

Първата среща на „Неродена мома“ с публиката ще бъде в четвъртък, 25 май, от 18 часа, на сцената на Куклен театър Търговище.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име