Все е било да е било, ама така да е било никога не е било. И това доживяхме лекар менте да хванат. Неприятната среща за пишман хекимина с органите на реда се е случила на 16.02.2019 г. в 12,30 ч  при извършена в хотелска стая в гр. Търговище. Съвместна проверка на  служители на ОД МВР-Търговище, РЗИ-Търговище,

Българския лекарски съюз в Търговище и НАП-Варна е установила, че 46-годишен лекар от гр. София упражнява професия, свързана със здравеопазването на населението, без да има съответната правоспособност, както и че упражнява лекарската професия в нарушение на Закона за здравето, Закона за лечебните заведения и Закона за съсловните организации на лекарите.

Същият е извършвал медицински прегледи, но при направената проверка е установено , че лекарят не е имал право да упражнява професията си, тъй като името му през 2018 г. е заличено от регистъра на Българския лекарски съюз. Установено е още, че не са спазени законовите изисквания за извършване на такива прегледи(те не са извършвани в лекарски кабинет) както и че и 46-годишният не е издавал необходимия документ – фискален бон, за получените от него суми за извършване на прегледа.

По случая е образувано досъдебно производство. На мъжа е повдигнато обвинение. Съставени са му актове за установяване на административно нарушение по Закона за здравето и по Закона за данък добавена стойност. С констативен протокол са  констатирани и нарушения по Закона за лечебните заведения и Закона за съсловните организации. Работата по документирането на престъплението продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име