33-годишният А.А., предаден на съд от Окръжна прокуратура – Търговище за убийство на жена от село Драгановец, извършено с особена жестокост, беше признат за виновен и осъден с „лишаване от свобода“ за срок от 20 години при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Той бил предаден на съд за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6 предложение последно във връзка с чл.115 от НК, извършено на 23 април 2021 година в търговищко село.

Съдът уважи гражданските искове на трима близки роднини на жертвата на престъплението и осъди обвиняемия да заплати по 100 000 лева обезщетения за причинените им неимуществени вреди. В тежест на 33-годишния мъж са направените разноските по делото, както и държавните такси върху уважените граждански искове.

А.А. и 64-годишната жертвата се познавали добре. Мъжът имал връзка с една от дъщерите й през последните няколко години и съжителствал с нея в Кралство Белгия. Жената не одобрявала отношенията им и открито показвала своето отношение към младия мъж, като дори не го допускала в дома си.

През април 2021 година той се прибрал в България заедно със свой познат, но без дъщерята на жертвата. Прекарал известно време в дома си в село Пет могили и решил, че преди да замине трябва да разговаря с пострадалата.

През нощта на 22 срещу 23 април 2021г, след полунощ, той предприел пътуване до село Драгановец. Без предупреждение и без да бъде поканен А.А. проникнал нерегламентирано в къщата на жената, отключил сам вратата и влязъл вътре. С оглед влошените отношения между двамата и изненадващото му проникване в къщата, най–вероятно между тях възникнал словесен конфликт.

В един момент, използвайки твърд предмет, и с много голяма сила и замах, 32-годишният тогава мъж нанесъл няколко удара по главата на жената. В резултат на това тя получила тежка черепно-мозъчна травма и починала, като смъртта й настъпила много бързо и била неизбежна.

След стореното подсъдимият взел мобилните телефони на починалата и си тръгнал. Прибрал се в дома си в село Пет могили, а два дни по-късно напуснал и страната.

След многократни и неуспешни опити да се свърже с майка си, една от дъщерите й, също живееща в Кралство Белгия, подала сигнал до кмета на село Драгановец с молба да посети имота на жената. На 27 април 2021 година именно той намерил безжизненото й тяло в спалнята на дома й.

Присъдата на Окръжния съд в Търговище може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име