Днес в сградата на дирекцията имаше жизнерадостно събитие -гостуваха 10 малчугани от Детска градина „Пчелица“ в гр. Търговище. Децата бяха облечени като коледарчета – с традиционни ямурлуци и с калпачета с превързан на тях наниз от  пуканки, а в ръце държаха геги, закичени с чемшир и коледни кравайчета.

Малчуганите, които бяха придружени от свои учители, бяха нетърпеливи да покажат пред полицейските служители всичко онова, което са научили за стародавната традиция, предавана у нас от поколение на поколение.

Заредиха се коледни песни, наричания за здраве и берекет, благопожелания. Не липсваше и традиционен коледарски танц.

С изпълненията си момчетата внесоха много топлина, жизнерадост и празнично настроение сред своите домакини. Присъстващите полицейски служители сърдечно аплодираха гостенчетата си за тяхното чудесно изпълнение.

Директорът на областната дирекция – ст. комисар  Мариан Михайлов, връчи на всяко от децата специално подготвени за тях подаръци – празнични торбички с лакомства и книжки. Коледарчетата бяха поканени да посетят дирекцията и идната година в навечерието на светлия християнски празник, а някои от тях споделиха, че мечтаят, като пораснат,  също да станат полицаи.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име