Актрисата Маргарита Маркова получи специалната награда за забележителни творчески постижения, в категория „Сценични изкуства“, за превъплъщението си в ролята на първата дама на САЩ, в постановката „Тайната на Джордж Вашингтон“ на режисьора Денислав Янев.

Отличието дойде вчера, по време на официална церемония в Драматичния театър, където по традиция Община Търговище връчи годишните награди за образование, изкуство и култура по повод 24 май. 

Маргарита Маркова е в трупата на Драматичен театър Търговище от 1988 година. Зад гърба си има десетки участия на сцената, но с последната си роля – на президентската съпруга Марта в спектакъла „Тайната на Джордж Вашингтон“ – покори публиката и привлече вниманието на зрителите с блестяща игра.

Актрисата харесва героинята си, макар че двете не си приличат много. „Марта е абсолютната противоположност на Маргарита. Единственото общо са първите три букви в имената ни“ – уточнява тя. Ролята е голямо предизвикателство за нея, но – както самата тя казва – „Никога не знаеш какво губиш, когато печелиш, и какво печелиш, когато губиш“.

В края на май зрителите ще видят актрисата в друго превъплъщение, а именно като тъщата на Коста от спектакъла „Когато светът беше шарен“, където Маргарита Маркова си партнира с Влади Въргала.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име