Днес, 04.11.2021 г., началникът на Регионално управление на образованието в Търговище г-жа Елка Станчева връчи грамота „Константин Величков“ на Васка Белчовска-Неделчева, заместник-директор на Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ – гр. Попово. Наградата е присъдена от МОН за постигнати високи резултати в професионалната дейност и принос в системата на българското образование.

„Наградата безспорно е атестат за Вашата работа като учител и спомага за издигането имиджа на училището Ви. Поздравявам Ви за успеха. Сигурна съм, че тази награда ще Ви мотивира още повече в работата Ви с учениците“, заяви началникът на РУО при връчването на грамотата.

Призът „Константин Величков“ се присъжда ежегодно на учители от различни културно-образователни области и от различни етапи и степени на образование в 3 категории. За първа година, по решение на министъра на образованието и науката, се присъжда приз и в четвърта категория – модул „Културните институции като образователна среда“, в която именно Васка Белчовска-Неделчева е отличена.

Тя е наградена за спечелено 1 място на Национален конкурс за учители за най-добър урок, проведен в културна институция, музей или галерия по Модула „Културните институции като образователна среда“ за 2020 г. на НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“.

Урокът на заместник-директора е по учебен предмет „Зелена кариера и креативност“, модул „Културно наследство и устойчиво развитие“. Учениците от настоящия 10.б клас, професия „Сътрудник в малък и среден бизнес“ са имали възможността да „облекат“ дрехите на управителите на известни предприятия в Попово от началото на ХХ век, за които са потърсили информация от фонда на Историческия музей в града. По този начин по време на урока те са успели да предложат бизнес идеи за устойчивост на „своите“ фирми.

Наградата „Константин Величков“ е учредена през 2005 г. и традиционно се връчва по случай Деня на народните будители. Тя е израз на уважението, признателността и благодарността към приноса на съвременните будители, чиято мисия е да съхраняват и предават делото и възрожденския дух на предшествениците, да запазят вечния стремеж на българина към знание и да възпитат знаещи и можещи млади хора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име