Целта на днешната пресконференция са последните два дни и случката с моя син, както и ситуацията около това. Защото хората трябва да знаят истина.
Защото целта на това,което се случи е подтекст и е насока към мен директно, а не толкова към моя син. Истината е само една от цялата ситуация и коментарите във Фейсбук и това е, че наистина синът ми е имал неблагоразумието да кара с несъобразена скорост и да не даде предимство на пешеходна пътека като наруши правилата за движение. Това е самата истина. Няма ПТП, няма събитие, но такава е била ситуацията. Неблагоразумие, за което той си е виновен – беше в КАТ, даде показания, направиха му тест за употреба на наркотични и други упойващи вещества, който е отрицателен.
И искам да кажа на г-н Пламен Колев, защото видях там се говори за честност, достойнство, дори нямали сме честността и достойнството да му се обадим. Това е категорична лъжа. Между 9 – 9.15 синът ми го е набрал, чули са се, видели са се – той е бил на парк Юкя. Синът ми го е поканил и да му се извини за това което е направил. Но господинът му е казал, че въобще няма намерения да чуе извиненията на сина ми. Той е отишъл с тенденцията да се саморазправя с него и с другите му приятели, които са били там. Въоръжен. Няколко пъти е повтарял, че е борец и не виждам какво общо има борбата, спорта със случай, в който дори нямаме пътно-транспортно произшествие.
Искам да кажа, че аз се гордея със сина ми. Защото сина ми е възпитан, честен и това, което има в главата си, не е благодарение на мен. Той завърши средното си образование със златен медал. В момента е втори курс студен „Архитектура, строителство и геодезия” – пълен отличник и това не е заради това, че аз съм областен управител. Синът ми не пие, не пуши и не се дрогира.
До тук с истината, ето къде започват неистините. Първо, че не му се е обадил и не се е извинил. Втората неистина, при която вече нещата се насочват към мен. Вечерта този същия борец отива в кафене където е и Калоян с приятели и си позволява пред всички присъстващи отново да го заплашва със саморазправа. И тук изплюва камъчето: „Много хора не харесват баща ти”. Проверка
за това което ви казвам много лесно може да се направи , чрез телефонна разпечатка по номера на сина ми.
Категорично заявявам, че нито аз, нито сина ми, познаваме въпросното лице, нито пък сина му. Защото там се твърди, че сина ми се е обадил на неговия син да го заплашва за бизнес и едва ли не проверки и вземане на бизнес. Това също може да се провери с разпечатки. Знам неудобен съм. Неудобен съм защото работим. Неудобен съм, защото направихме община Търговище и област Търговище и го правим едно по-добро място за живот. Неудобен съм защото вместо да си стоя в кабинета и да не ходя никъде, аз се отзовавам навсякъде на всеки един сигнал било на обикновен гражданин, било на фирма, за да реша даден проблем. Да, неудобен съм, защото идват и избори след една година. И образа на областния управител Митко Стайков трябва да бъде сринат и се използват лъжи и клевети по негов адрес и по адрес на сина му. Той рекетирал, вземал бизнес… Отидете в която и да е фирма и вижте защо работим толкова добре с фирмите. Всеки ден се срещам с фирми, с обикновени граждани и Митко Стайков им помага, а не рекетира. Защото Митко Стайков е бил частник и знае, че времето е пари. Митко Стайков помага на фирмите, когато имат проблеми с държавни институции. Не случайно аз събирах строителния бранш с институциите, които отговарят за разрешителните режими и съгласувателните процедури. И съм ги задължил да помагат, а не да рекетират.
Не случайно Митко Стайков благодарение на добрата му комуникация с кмета и с фирмите на територията на областта постигнахме и този чудесен резултат на миналите само преди 7 месеца избори. Категорично победа на нашия кандидат Дарин Димитров, а някои си мислеха и се виждаха вече кметове. А много хора се опитват да създават интриги, но не успяха. Защото ние работим, аз работя. Аз не си стоя в кабинета, аз се отзовавам навсякъде където има проблем. Защото проблемите трябва да се решават, а не да се замитат. Преобразихме паркове, градини, детски площадки, спортни площадки, училища, театри, библиотеки – навсякъде където е имало проблем съм се отзовал. Аз преча с работата си, уважаеми дами и господа. Защото променихме, чрез работата си, облика на града ни, облика на общините ни, облика на областта ни. Не случайно вече премиерът и министрите са чести гости в нашата област и не да си правим снимки, ада решаваме конкретни проблеми и да помагаме, да правим хубави неща. И това е видно. Затова съм неудобен и затова преча. Но ще кажа на тези, които са му написали думичките на г-н Пламен Колев – Бореца, защото той така казва: „аз съм борец“ – Няма да успеете. Може да успеете само по един начин. Работете повече от мен, правете хубави неща, съграждайте, а не разделяйте. Работа, работа и пак работа.
И ако някой -… защото видях призив за оставка. Ако някой може да си подаде оставка – това няма да съм аз. Не защото съм се родил областен управител, а защото оставките и назначенията ги извършва премиерът на България и наш партиен ръководител. А доверието е на избирателите и те казват кога да бъдем на власт и кога не. Аз смятам, че към този момент си вършим добре работата. Работим седем дни в седмицата, по 12 часа. Това дразни много хора. Защото пак повтарям ние променихме и нагласите на хората. Но не с тормоз, не с рекет, както се опитват да кажат някои, а с работа и създаване на среда за малки, големи и най-вече да върнем нашите млади хора в Търговище. Затова работим и ще продължа да работя. Повтарям: Не съм се родил областен управител, но ще продължа да работя и да съграждам. Ще продължа да помагам на фирмите, ще продължа да помагам на обикновения гражданин и за мен са приоритет хората ни и не бизнесът на някои хора да бъде за сметка на здравето и живота на хората, които живеят на територията на област Търговище.
Да, направихме проверки. Странно или не веднага след проверките изскочиха тези писания. Но аз и на тях казах, на които правихме проверки, спазвайте закона, спазвайте правилата и тогава няма да имате проблем с нищо. Законът е на първо място. Може да попитате служителите на областна администрация, когато постъпят на работа първото нещо което изисквам от тях е да спазват на закона, правилата, а на шофьорите – спазване на правилника за движение по пътищата, спазване скоростта за движение по пътищата. В града и извън града. Защо ли? Защото това, че работиш в областна администрация не те прави богопомазан, не ти дава специален статут и трябва да си винаги прецизен, винаги точен, защото ти си държавата, теб те гледат всички.
На това съм научил и децата си. Двама сина имам и се гордея с тях. Не пият, не пушат, не се дрогират и са отличници. Възпитал съм ги на работа и че животът е борба и дисциплина. Едно своеволие, една неразумна постъпка и той ще си понесе наказанието. Но пак повтарям – целта съм АЗ , НЕУДОБНИЯТ, защото знаете, колкото повече работиш, колкото повече правиш, толкова повече се натъкваш на различни неща и от там възникват проблеми. Много хора си мислеха, че живеят още в 90-те години и са някакви величия и не трябва никой да посмее да говори за тях или да им прави проверки. Или пък по-лошо: Ако тръгнеш да му правиш проверка, предварително да го информираш че ще му бъде направена проверка. И се страхуваха. Аз не се страхувам и го направих. Не защото съм срещу някой. Крайно време е, не сме 90-те години когато имаше борчески групировки, които се опитваха да налагат чрез сила и чрез рекет поведение, стил и начин на живот. В момента сме 2020 г. – нещата са други ситуацията е друга и всеки трябва да спазва закона.

 

1 коментар

  1. Само инспектирате дейности, за които нямате компетентност. Нали сте агроном? Важното е снимки да има. Може и на визитация в болницата да отидете, по тази логика.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име