С викторина и различни занимания за деца и възрастни младшите посланици на Европейския парламент към Първо СУ „Св. Седмочисленици“ отбелязаха Деня на Европа в Търговище.

Лошото време не попречи на над 200 души да отговарят на въпроси за Европейския съюз и бъдещето на България в него. Заради дъждовното време днес, събитието се проведе във фоайето на Драматичния театър, а не на площада, както бе планирано.

Младежите бяха подготвили награди за децата, а на родителите раздаваха материали, свързани с предстоящия евровот. Пъстрата палитра от дейности включваше различни творчески работилници, викторина с атрактивни награди, емоционална снимка в рамка, скоростно учене на английски думи и др.

Специална изненада за най-малките пък бе Карнавалната лаборатория на „Жар театър – София“, осигурена от частни спонсори. Неповторимата празнична атмосфера бе допълнена от най-малките палавници, които дефилираха, облечени в костюми на любимите си герои от приказки на европейски автори. Посетителите имаха възможност да си направят и снимка за спомен в рамка, на която пишеше „Ние обичаме Европа“.

Сред съпътстващите инициативи бе и работилница с изложба на знамена на европейските държави.

Събитието завърши с композиция, в която участниците изписаха с телата си инициалите „ЕП“ на площада пред Драматичния театър.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име