То все е било Коледа, ама Коледа като тая не е била никога. Светът се е объркал напълно а заедно с него и аз, Дядо Коледа. Всички те гледат в ръцете, всички искат! Как да им обясниш че това което искат не си го обещавал ти а  Кирчо „Канадеца“. Да, ама едни обещават, други изпълняват, добре че е Гешев за да има някой виновен.

Бойко остаря и тематично и политически. Никой не се занимава с него освен един друг Бойко, ама като е на три ракии. И как да им обясниш на тия хора, че това газифициране ми направи работата  в пъти по-трудна, а Коледата почти невъзможна. В големите градове, комин за цяр не можеш да намериш за да влезеш.

Вратитe ги направиха блиндирани заради едни , които другия Бойко все обещава да хване, ама.. друг път.  И как да влезеш да оставиш подаръците? Пред вратата не става да ги оставиш, съседите ще ги приберат по навик. То вече и няма какво да се краде. Така че и дядо Коледа започна да дава. Обещания.

Да не съм по-глупав от другите. Че какво му е толкова.. обещавай за догодина, пък до тогава я си спомни някой, какво си обещал, я не. Едни ще са пораснали и спрели да вярват в теб, по-малките вече са онлайн.

Това се казва работа- заявките за подаръците по телефона, доставките по телевизията. Едно от джуджетата беше предложило  иновативен подход за разнасяне на подаръците. Нали сега е модерно да си иновативен.  Значи, пускаш в Интернет каталога с подаръци, хората си избират а доставката е с Куриерска фирма и с наложен платеж.

Хубава идея ама.. не става. Няма бюджет за куриер, а да караш хората да си плащат подаръците..? Пък и шефа на куриерите стана министър, което не ми вдъхва доверие. Там мястото е урочасано и докато влезеш – почваш да крадеш. Пак не става. Нарушава се традицията. Олекваш като митологично същество.

Ако се мине на тоя вариант, трябва да уволня всички джуджета, които приемат писмата до Дядо Коледа. По този начин ще се формира бюджет за куриерите, ама пък ако го направя, синдикатите ще ме съсипят.

А писмата валят през цялата година. „Дядо Коледа, много ме разочарова миналата година, когато ти поисках огърлица „Сваровски“ а ти ми изпрати някакви китайски мъниста. Ама много съм недоволна от теб! Мичето!

Женска му работа, че то как да изпълниш желанията на всички. Тя да се радва, че не изпълних желанието на съседа и Пешо. Тогава щеше да стане една…! Ама Пешо не се сърди като нея ами е вземал нещата в ръце. Вярно, че му се е поизтрила линията на живота на дясната ръка, ама то вече къде има лесно.

„Дедо Коледа, пише ти Гочо, нема как да не ма знаеш. Бизмесмен съм от доста време, ама нещо бизнесо се охълца, че шта  моля да ми донсеш идин  жип. От ония, дето дават за тях от 3 до 5 години ефективно и вдигат 400 км. в час. И глей да ма забраиш, че ша видиш тогаз кво ша става. Шти ти пратя коледари, да те …и в главата изкуфяла“  Добре, че го прибраха на топло още през август и ангажимента отпадна. Те още много ангажименти отпаднаха ама..

Криза! Тока поскъпна, производителността на подаръци спадна, няма как и да ги напазарувам от търговските вериги, защото не ме пускат там без зелен сертификат. „Лоша работа, въздъхна добрият старец и…кихна! На другия ден в Фейсбук профила му излезе следното съобщение:

Тази година се отлага носенето на подаръци, поради заболяване от COVID-19  на Дядо Коледа и 2 от елените.

ДЯДО КОЛЕДА.

Лайковете бяха милиони, а за коментарите ням да ги споменавам, защото и деца може да го четат. Ама на кой му пука!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име