12 април: понеделник

Гледам откриване на парламента. Една кака брои гласове. Радетелите на електронното гласуване гласуват с вдигане на ръка. Едни тласуват дистанционно, други инстанционно, трети гласуват по съвест /те поне така го твърдят/, четвърти по заповед и една час както им падне. Никакво уважение към старата жена седнала на председателското място. Брои като  селски изкупчия на яйца от не до там далечното ми минало. На глас. За да има прозрачност.  Ако не се замисляш е весело. Ако се замислиш-тъжно. Като гледам отстрани на доста хора им е весело. Но ние сме свикнали. Така става винаги, когато избираме по цвят а не по акъл. Добре че беше леля Зайкова да поразвесели малко електората. Знае Слави, как да прави шоу, евалла.

Не започна добре седмицата  „Възрастен мъж се „хвана за зелено“ но падна в коритото на р. Врана“ Така е нареден света. Ще се хване сиромаха на хорото и ще се спука тъпана. Никъде не пише, дали е успял да си понабере зеленичко за една чорбица, ама да е жив и здрав и да дочака благоденствието. Лично др. Нинова ни го обеща а на нея няма как да не и вярваме.

„Ремонтират разделителната ивица на ул. „Цар Освободител“ в Търговище“ Социалната мрежа прегря. Едни видяха нещо нередно, как така точно ден след изборите и почват ремонти. Други скочиха, че нямало от къде да се пресича. Оказа се че кахърите им са „бели“ защото само след няколко часа почна изграждането и на пешеходната пътека. Точно над т.н. подлез. Той подлеза отдавна не функционира, което не попречи на будните граждани да възроптаят срещу това разточителство. И да прави хората. Десетки граждани годишно минаваха през него преди време. Сега освен да го използват в новия сезон на „Сървайвър“ не виждам за какво става още. А, да! Даде име на кръчмата изградена точно срещу входа му.

13 април: вторник

„Конкурс за превенция на употребата на наркотични вещества олявяв Община Търговище“  Похвална инициатива. Сега остава и МВР да обяви и конкурс за разпространители на дрога. Наградите: според Наказателния кодекс

„Започнаха номинациите за годишните награди за образование,науса, култура и изкуство “. Значи все още ги има щом ще се награждаваме. Наградите са регламентирани в Наредбата за символиката на общината, а предложения могат да бъдат отправени от граждански организации, съюзи и институции, работещи в сферата на образованието и културата. Значи ако не членуваш в някоя от тези организации, нямаш шанс да бъдеш номиниран. А все се смеех навремето на един приятел, който твърдеше, че Бийтълс няма как да работят в р-т „Мизия“, защото нямат категория нито пък са завършили при Ирина Чмихова.

14 април: сряда

До сега все си мислех, че за да изглежда сайта сериозно, трябва да  засягам по-сериозни теми. Теми които величаят българския дух и събуждат позадрямалото чувство на патриотизъм. Днескашния ден е точно такъв, защото на 14 април,  1205 година е Битката при адрианополо и разгроммът на латинците. Даже и песен се пее по този повод, предимно по моабетите. Би трябвало, всички наши евродепутати да бъдат препитвани по тоя въпрос, не за друго, а да разберат как трябва да се устояват интересите на България  в Европейския съюз. Тъкмо ме изби на патриотизъм и…“Казан за ракия откраднаха в Попово“. То бира, бива, ама…направо ми секна патриотизма пред този вандалски акт. Но нека да се върнем няколко дни по късно на сериозната тематика. Тъй като следа колко човека коя от темите в сайта предпочитат, то аз си правя ежедневен преглед. От днес спирам да го правя. Оказа се че от великата победа на Цар Калоян са се заинтересували и прочели 29 човек. Новината за откраднатия казан за ракия е разтърсил из основи общественото мнение, защото тя е прегледана от 44 човека. Спирам по темата. Умния ще разбере, а глупавия, няма защо. На заден план останаха и Публикувания проекта на Наредба за публичните предприятия с общинско участие, и новината, че „Три професионални гимназии  сключиха договори с “МЕБЕЛ СТИЛ” ООД за дуално обучение“ и представете си, даже и факта, че Окръжен съд-Търговище, направи своя отчет за 2020 година. Макар че тая новина е пряко свързана със сензацията на деня, при положения, че хванат похитителят на ракиения казан.

15 април: четвъртък

Днес е ден на крими-новините „Задържаха двама нерегламентирани „автомонтьори“в Търговище“. Крадели момчетата катализатори от колите. Да бяха хванали и тия на които ги пласират, защото каквато и кола да имаш, един катализатор и стига, едва ли е било за лична употреба.

„ Тютюн без бандерол и дърва за огрев без маркировка откриха при специализирана операция“. Някой ще кажат, абе, какво чак пък толкова- две каруци дърва и 4-5 кг. тютюн. С толкова са ги хванали, ама колко са превъртели, това е друг въпрос. Да но народа иска да хванат едрите престъпници. Го и аз искам, ама..това не бива да омаловажава труда на полицията, с по-едрите се занимават други служби.

16 април: петък

Като дата-траурна. Преди 06 години е атентата в Църквата „Св. Неделя“ Убити ca нaд 150 души, рaнeнитe ca пoвeчe oт 500 пo-къcнo oт рaнитe cи умирaт oщe хoрa и брoят нa жeртвитe нaдхвърля 200. Cрeд убититe ca 13 гeнeрaли – пoвeчe, oткoлкoтo във вcички вoйни, кoитo Бългaрия e вoдилa прeди тoвa, 13 пoлкoвници, 6 пoдпoлкoвници, мнoгo други oфицeри, cтoличният кмeт Пacкaл Пacкaлeв, видни oбщecтвeници и мнoгo oбикнoвeни грaждaни, включитeлнo жeни и дeцa.. Накратко казано, 1/3 от цвета на българската нация по него време. Очаквахме да чуем нещо от водителите народни, но те дотолкова бяха заети, да мислят за България, че не намериха време. Единствено от ГЕРБ и СДС се сетиха, но това са „токсични“ формирования, според един партиен лидер и няма защо да им се обръща внимание. А и щом той не е изпял песен за събитието, значи то е нищожно.

17 април: събота

Днес отбелязваме 123 г. от смъртта на Дядо Ильо Войвода. Да отдадеш целия си живот в служба и за свободата на България. На 80 годишна възраст да хванеш пушката за да защитиш Отечеството си! Колко хора могат да се похвалят с това! Днес мрънкаме и се оплакваме за щяло и не щяло и все някой ни е виновен. Друго нещо обаче ми направи впечатление, докато рових н житието и битието на стария комита. През 1886 г., по настояване на Стефан Стамболов, Народното Събрание му гласува пенсия от 200 лева, с която да се издържа. Престарелият Ильо Войвода продължава да съветва младите революционери, които идват при него и се смята за вдъхновител на ВМОРО. През 1896 г., след падането на Стамболов, българският Парламент извършва едно позорно дело, отнема му пенсията. Размислите оставям за вас.

18 април: неделя

Почивен ден. Това е използвано от електронните медии да вкарат в домовете ни нашите т.н. политици ,политолози, политически врачки и сексолози. Зер, ако сме пропуснали нещо през седмицата. Пеняви се едно младо момче как щели да променят всички закони, включително и тия на Нютон и Ом. Ало, даскалите! Сега е момента да ви резнат заплатите. видяхте ли до къде водят тройките писани по милост. Сменям канала. Двама доктор и депутат обсъждат как от тук нататък да протече борбата с пандемията. Доктора добросъвестно заяви, че разбира проблема, но не винаги знае как да го реши, за разлика от депутата, който заяви че нищо не е разбрал, но твърдо заяви, че днае как да го реши. Ако има политическа воля!  Прав ще излезе проф. Веселин Димитров, лека му пръст, като казваше, че най-голямото откритие след радиото е копчето за спирането му. Същото важи и за телевизията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име