Седи си Пешо на протритото диванче и гледа тържествата по случай Съединението- Седи и си мисли-кому е бил нужен този патриотичен, за времето си акт? Колко по-добре щеше да ни бъде, ако си имахме две Българии.

Кеф ти социализъм в Източна Румелия, кеф ти капитализъм в Княжество България. Или обратното. На север управляват левите, на юг десните. Или обратно.

Даже и на Симеон нямаше да му се наложи да се връща от слънчева Испания и да се прави на министър-председател.

В едната България щеше да управлява Бойко Борисов, в другата Румен Радев . На всеки четири години вместо избори, щяхме да си ги менкаме, за да видим , че  оттърване няма.

Нямаше да го има и църковното противоборство- един Синод на север, друг на юг. В икономически план също щяхме да цъфтим и вържем.

Представете си само колко митници щеше да има между двете Българии. И безработицата щяхме да намалим.

Само депутатите ни щяха да са 500, по 250 в едната и другата България. Ами колко министерства са това? Колко дирекци и държавни агенции?

Даже можеше да се наложи да си внасяме и чиновници в чужбина, защото все пак човек да работи там трябва да е и що годе грамотен, а ние в момента срещаме кадрови затруднения в тая част.

Като сложим комитетите и фондациите…!! Абе ,чиновнически рай щяхме да сме .И футбола щяхме да оправим- на север Лудогорец, на юг Левски. ЦСКА щеше да е центристки отбор – сплав между севера и юга.

Щяха да се срещат единствено в квалификациите за Шампионската лига. И самочувствието на българите щеше да е друго. Пловдивчани щяха да ходят на почивка в чужбина на „Златните пясъци“, Търговищенци и те в чужбина- на „Слънчев бряг“. Друго е да си почиваш в чужбина. Престижно.

Много още екстри вижда Пешо в статуквото отпреди 137 години. Но, факта си е факт. Вместо да се сремим към обединена и силна България, сега имаме единна. Хем разиденена, хем слаба. И дали ще се намерят „луди глави“ като едно време , че да променят нещата.

А на сградите на двата Парламента щеше да грее девиза на разединена България: Чрез разделена България- в обединена Европа“.

Да се перем в идиотите!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име