Светът е олимпиада! Пешо, като част от света- също, макар и да не е наясно в какво точно се състои неговото присъствие в Олимпиадата. Със сигурност не като участник. Защото пешо има чувството, че никога не е участвал в Олимпиадата, освен като зрител. Тия които ръкопляскат на участниците, подкрепят ги а после се радват на успехите им или ги псуват.

Пешо никога те се е радвал на победите на неговите участници, които е аплодирал и подкрепял. Той винаги ги е псувал по причина, че никога неговите участници не са печелили. А дори и да се е случвало да спечелят, Пешо пак е бил на страната на губещите. Но това става обикновено на нашата, българската олимпиада. Някои участват на принципа на епископ Талбот: „Най-важно е участието, а не победата.“, само че в българският вариант за тях самото участие е победа.

Заради това и ден след изборите, слушаш, как поне 5-6 от партийните лидери се радват, че са победили. Според Пешо, те са в правото си, защото тяхната цел е била да влязат в Парламента. От там нататък: „ Режи, Мажи, Яж!“ А не някакви си измишльотини на Кубертен: „ По- бързо, по- високо, по- далеко“ Това се отнася за присъстващите. По-бързо се изнасяй от България, по- високо със самолета, и колкото се може по-далеко. Но да не се отплесваме от основното събитие- Олимпиадата.

Гледа  Пешо участниците и си мисли:    „ Връзкари! Четири години ги храниш, плащаш им да ходят по състезания и те един медал да не могат да изкарат. Какво му е толкова? Отиваш взимаш си медала и се прибираш, да не излезе че бадева си харчил държавни пари. На Нас, на данъкоплатците.!“ Пешо не е данъкоплатец, защото е безработен и живее от социални помощи, в смисъл също от парите на данъкоплатците, но в случая той се е съсредоточил в Олимпиадата.

Сутринта става ясно, че наше момиче е спечелило медал. Сребърен. Малко не му достигнало за златен: „Хъм. Медал, мърмори Пешо, и то сребърен, и за какво и платихме ние една екскурзия до Япония, за да донесе сребърен медал ли? Значи другите могат, тя не може! Ама така е, като се пращат връзкари а не можещи! Хората и дали пищов в ръцете, пък тя- втора! “ Ами, тъй де, колко му беше да изпратят него. Хапване, пийване, после отива, събаря всички мишени и взима златния медал. Да, ама като няма връзки така ще е.

По партийна линия се е вредила сигурно, то сега на Олимпиада по друг начин няма как да отидеш. Покрай тия партии що хора пари направиха, имоти, че един златен медал ли ще им се опре. Някои от тях имат пари на две Олимпиади златните медали да направят и пак ще им остане. Но Пешо е скромен човек. Него не го блазни световната слава. Стига му в хладилника да има десетина бири и жена му да не мърмори,че по цял ден нищо не похваща, ами само виси пред телевизора и се налива с бира.

То, като погледнеш, и това е постижение. Тия дето търчат и скачат по Олимпиадите, в никакъв случай не могат да му се опрат, ако седнат на бира. Ще ги смете още на квалификациите, а тия които се промъкнат, ще се откажат да не стават резил. Да, но в олимпийските дисциплини, все още не са включили състезание по пиене на бира. И по нищоправене няма, нито по пък по мрънкане.

Майната им, измърмори Пешо е се затътри към хладилника за следващата бира в очакване на следващия провал на поредния „връзкар“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име