И тази година, по разхлабената част, от световната общественост, вчера отбеляза Световния ден на тоалетната. И при нас дойде този вълнуващ празник, но според мен той дойде малко по-рано. Нищо не му пречеше да е днес ден, ама такъв ни бил късмета.

Защо в днешния ден? Ами днес е поредния, трети, ден за размисъл  през тая година, а както знаем, на българина акъла му идва само когато го гонят или клекне в нужника. Тука искам да отбележа, за по-младите, че между тоалетна и нужник, има доста голяма разлика.

В тоалетната можеш да се седнеш на клекалото, да прочетеш вестник / за тия които четат/, да се разцъкаш и Фейсбука, като споделиш ценни мисли относно наболелите теми в културния и обществен живот на страната и света, да разгромиш политически разграничаващ се от теб опонент и всичко останало за което се сетите.

В нужника такива екстри не можеш да си позволиш. Там стоиш клекнал /според възможностите си/ а студен ветрец те полъхва през процепите на дъските от които е скован нужника. Така че време за философстване няма, трябва да се мисли бързо и рационално и за кратко време да се вземе правилното решение. За тия които изпитат физиологическо затруднение при дефикация  е още по-добре, защото при напъните кръвта нахлува в правилната глава и човек мисли по-правилно.

Така, че времето необходимо ви за размисъл в един такъв съдбовен ден става много по-кратко и най-вече пълноценно и оползотворено. В резултат на това мислене, ние продължаваме и в 21 век да ползваме нужника, докато в някои страни това е туристическа атракция.

Единствения му допир с новото време е когато през ноща на път за нужника си светнем с телефона / тия които са ползвали нужник знаят защо/. Другото полезно нещо в нужника е че там може да се запознаеш и с политическите платформи на някои парти и кандидат-президенти, в един по-съкратен вид / в зависимост от това, как е нарязан вестника/ и в края да изразиш своето мнение относно написаното в тях.

В случая независимо какво е написано мнението е едно и също, което също е много близо да нашия душевен мир и разбиранията ни за протичащите  процесите в обществото. Всички са маскари! Така че, напред към нужника.

Почувствайте се поне днес българи и мислете като българи, ама като ония, които са ползвали нужника а не тоалетната. Да живее Световния ден на тоалетната! Да пребъде во веки веков нужника!

1 коментар

  1. Йоханес Брамс изпратил до някакъв музикален критик нещо такова:

    Уважаеми господине,

    …Днес получих това, което сте написали за моята музика. В момента се намирам в едно много уединено място и Вашата критика е пред мен. След малко ще бъде зад мен…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име