Хайде народе! Насам, на късмета! Тука има- тука нема. Пет лева пари ли са бе, бате. Тури пет, да печелиш педесе. Шанца е на твойта страна неска, давай и не се притеснявай ?..И народа дава. Свикнал е. Хайде сега насам да познава някой, къде е коалиционното правителство. Който познай, халал да му е. Тука празно няма. Където и да посочиш или Бойко ще излезе, или безшумно ще се изсули Валери Симеонов или ще грейне синята каска на Каракачанов. Хайде сега да познаем къде е и опозицията! Евтино залагаме там, колкото да не е без нищо. Тука всичко е празно, така че и където да заложиш, все тая. Вярно, Корнелия върти кутийките, ама поне нещо да бяха сложили, колкото за тръпка. Кой печели парите е ясно. В другия край на площада друг един солиден и виден от всякъде господин, върти три огромни кутии и подканя: Насам народе! Насам на парите на Ветко Арабаджиев. Където да бутнеш все има! При Васил Божков, най-много! То хубаво че има, ама присъди що няма. Защото и там се въртят кутийките. Тука има дело- тука няма. Правилата там са по-прости слагаш парите под една от кутиите и вдигаш следващата- празната. Кутиите се въртят и в Министерския съвет. Ха да видим сега, кой ще го хване оставката. Три оставки, смачкани на топка, заиграха между три сини каски. Топката се стрелкаше от каска на каска, а „крупието“ правеше отвличащи движения с ъгълчетата на очите си.

– Тука има оставки, тука няма. Хоп! Гледаш внимателно, печелиш обезателно! Врът! Ти, господине, видя ли къде е оставката?

– Не – отговорих. – Ама то какъв е смисъла от тия оставки?

– Как какъв- възмути се „крупието“ и за малко да ме напсува съвсем не демократично- Оставките, това са катарзиса на едно правителство, неговото пречистване, тъй да се каже, като за по-прости хора като теб.

– Преоблякъл се Илия, погледнал се…пак при тия. – теглих им майната и продължих нататък. След като им председателствахме от ЕС явно и те са прихванали някои наши нрави, защото и при тях кутийките се завъртяха с пълна сила. Само че при тях празно няма. Тука има, тука има, тука има. Докато се усвоят парите и се окаже че нещо го няма ама в боллука, кой ти гледа. Пък то ако го имаше някои  от усвояващите евро средствата нямаше да имат. Пък така и вълкът сит и агнето цяло. Само суверена или по нашенски казано овчарят го няма. Ама то овчари много. Вървя и си мисля. Тия юнаци, кога ли ще разиграят и българския народ в тая игра. Тука има народ- тука няма. То ако имаше народ, тях нямаше да ги има, ама това е то хазарта. Лъжеш внимателно и печелиш обезателно. А и народа малко по малко почна да се изнася. Тука има, тука няма. И така до края.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име