Чета и.. мълча., но май е време да „окнем“. Фейсбук е една странна територия. Странна в смисъл, че тука може да прочетеш какви ли не странни неща. От истината от която боли, и от която можеш да отнесеш повече псувни от колкото българския национален отбор по футбол, до откровената лъжа, която пък е най- много лайквана. Оказва се, че предавания като „България търси таланти“ са си жива скука и напълно безсмислени. Талантите са тука и то във всяка една област, стига да е от т.н. хитови. Сега на дневен ред пак излезе коронавируса. Идва нова вълна, предупреждават от НОЩ. Те такова животно нема, опонират им други.

Свобода на словото, макар че тая свобода на моменти ми се струва много странна по причина, че някои хора приемат свободата на словото твърде собственически. Свобода ама за моето слово и за словото на тия които са съгласни с него. Друго слово няма. Ако не вярвате, напишете каквото и да е срещу протестите, за да чуете, как сочно и обилно, най-вече, ще бъдете напсувани именно от тия, които  искат свобода на словото. На тяхното. Същото е и с болната тема на деня, корона вируса. Не съм медик, не разбирам и от вирусология. Това са теми които са стояли винаги далеч от мен. Както и ремонта на автомобила ми. Като не съм добре, ходя на лекар, когато автомобила не е добре го карам в сервиз. От утре трябва да сме с маски по улиците. Така твърдят медиците от Щаба. Приемам, че те се грижат за здравето на всички нас и най-вече- НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ. Искам да успокоя  опонентите, че отговорност в България обикновено носят хората, които искат някои да носи отговорност. Има и изключения, колкото да потвърдят правилото. Но все пак, малко или много приемам че медиците от Щаба са достатъчно отговорни хора, и съзнават това което вършат.

Няма вирус! Това го твърдят хора, които не носят отговорност, защото свободата на словото им гарантира да говорят каквото си искат. Когато едно такова твърдение излезе от устата на медик, то придобива съответната тежест. Тука обаче се играе по други правила. Всички медици са некадърни и не трябва да им вярваме с изключение на тия, които ни харесва какво говорят. Кажи му аго, да му е драго. Много ми е интересно, какво ли би станало ако един такъв излезе и каже в лицето на човек загубил близък от вируса, че такъв вирус няма. Това няма как да стане, защото тука си защитен. А и няма как да те осъдят за заплаха на Националната сигурност, защото за това не съдят. Електронните медии с голямо удоволствие показват всевъзможни протести против носенето на маски. Това върви това се показва. Пък и протест, демокрация, свобода, защо да не го отразим.

Протеста на тия с маските няма как да го отразиш. Не са атрактивни. На правителството също не му е лесно. Те са изправени пред дилемата дали да пазят здравето на народа, или да си пазят властта.. При това разделение на обществото и в двата случая губят.  И всячески се мъчат да направят така, че хем вълка да е сит, хем агнето да е цяло. Задача с едно вярно решение. Да бъде изяден овчарят. Единия от овчарите го върнаха от Естония, имал преди това контакти със заразен от COVID-19 . Той заяви отговорно, че това е активно мероприятие. И президентката на Естония вкарахме в играта, ама така става, като си няма Мангъров, който да я светне, че такова животно нема.

И нещо друго ми се губи, може и да съм го пропуснал. Една такава епидемия застрашава ли Националната сигурност? И ако е така, колко пъти Президента свика Съвета по национална сигурност. Дано се сети след визитата си в Естония. А би трябвало, защото България в момента е като разбунен кошер. И на тоя народ вместо да бъде, плашен, глобяван, вместо да се насъсква сам един срещу друг, би трябвало разумно, обосновано и най-вече ОТГОВОРНО, да излезе някои и да му заяви в прав текст, какво правим от тук нататък. И този някой трябва да бъде Президента. И от там нататък всички мерки които се предприемат да бъдат налагани строго и безкомпромисно. Така както се изпълняват заповеди по време на военно положение. Защото войната която се води в момента не е срещу вярващите в това дали има вирус и в техните опоненти а срещу самия вирус.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име