Регионална библиотека „Петър Стъпов” – Търговище обявява НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС, посветен на деня на влюбените – 14 февруари, на тема: „ Пред любовта и виното всички са покорни“. Конкурсът ще се проведе в две възрастови групи: Първа група – до 18 г.; втора група – над 19 г.; В него могат да участват автори от цялата страна. Всеки автор може да представи до 3 /три/ творби – стихотворение или есе. Творбите трябва да са на български език, непубликувани в печатни или интернет издания към момента на обявяване на конкурса. Не се допускат за участие преводи или адаптации.  Участниците изпращат конкурсните предложения на имейл адрес: pr_libtg@abv.bg  Писмата трябва да съдържат два отделни прикачени файла:

  1. Файл с конкурсните творби – неподписан, необозначен, в PDF формат.
  2. Файл, съдържащ името на автора, пощенски код, град, адрес, имейл адрес, телефонен номер и заглавие на творбите, с които участва.

Критерии за оценка: Ясно формулирана теза, лично и творческо отношение към темата, езикова и стилистична култура; тематично съответствие; оригиналност и художествени качества; правопис и пунктуация; емоционалност на изразните средства в посланието. Не се толерира използването на готови шаблони от интернет.

Краен срок за изпращане на конкурсните предложения: 09.02.2023 г., 17:00 ч. Отличените творби ще бъдат отпечатани в печатни и електронни медии и във Фейсбук страницата на библиотеката. Наградите ще бъдат връчени на 14 февруари в Регионална библиотека „Петър Стъпов“ на среща-разговор с писателката Неда Антонова.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име