От днес до неделя (17-19 юни 2022 г.) Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ гр. Попово е домакин на Национално състезание по безопасност на движението по пътищата. Официалното откриване е тази вечер от 17.30 ч. в Дома на културата „Димо Коларов“ в града.

По регламент националното състезание се провежда в две състезателни групи – за ученици V – VII клас и за ученици VIII – X клас, в четири кръга: училищен, общински, областен и национален.

ПГСС „Н. Пушкаров“ гр. Попово е домакин на Националния кръг за втора състезателна група (VIII-X клас). През миналата година отборът на гимназията се класира на второ място в състезанието.

В тазгодишното издание в Попово ще участват 15 отбора от цялата страна. Надпреварата ще бъде в събота, когато участниците ще решават теоретичен тест. След него по програма организаторите са подготвили екскурзия до Ковачевско кале. Следобед училищните отбори ще се явят на втория кръг, който е практически тест. Знанията и уменията на учениците ще бъдат оценявани от национална комисия. Тържественото награждаване ще се проведе същия ден от 19.00 ч.

Националното състезание по БДП се провежда за втора поредна година. Тази година организатори са Министерството на образованието и науката, съвместно с Регионалното управление на образованието в Търговище и в партньорство с Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име